Ukratko ću ti objasniti kako nastaje tromb pa kada znamo šta je uzrok stvaranja tromba, riješavajući uzrok, lako prirdonim putem može svako od nas spriječiti nastajanje tromba i samim tim se tako spriječava i  infarkt ili moždani udar.

Da li ste znali da na našim prostorima svaki 3.čovjek umire od infarkta ili moždanog, tj. na svakih 60.minuta umre jedna osoba od infarkta ili moždanog na području Balkana.  Zato je jako važno da shvatimo šta je uzrok stvaranja tromba i da se to spriječimo.

Ja sam nakon trećeg poroda imala tromb u lijevoj nozi, upaljenu venu – tromboflebitis i hitno sam u tom trenutku morala koristiti Clexane injekcije kako bi se tromb razbio i nakon tih 40 dana, upala se smirila i otac koji je ljakar, kao i svi drugi ljekari su mi savjetovali da odmah tu venu operišem  i izvadiim je, što sam ja odbila jer nisam željela da se rješavam posljedice problema, već da pronađem uzrok nastanka tromba i da to spriječim za ubuduće.

Mnogo sam čitala i istraživala i došla do jednostavnog zaključka da je uzrok nastanka tromba:

  • - loš način života,
  • - loša ishrana ( brza hrana, pekare, slatkiši, pušenje, mnogo kafe)
  • - sjedenje,
  • - unos malo vode,
  • - malo kvalitetnog sna

I vremenom se tako nakupljaju masnoće i otrovi u krvi koji u kombinaciji sa nekim stresom kao okidačem dovode do spazma – grča, naglo se skupe krvni sudovi i u kombinaciji ranije stvorenih masnoća u krvnim sudovima prelako dolazi do zakrčenja – tromba i krv ne može da prođe do srca ili mozga i nastaje infarkt ili moždani.

Da li ste znali da je infarkt najčešći ujutru odmah po buđenju, a znate i zašto?

Spavali smo i tek se budimo, krv je ujutru najgušća i ono što mi  najprije uradimo, skuvamo i popijemo kafu. Kafa je izrazito masna, obratite pažnju kada perete šoljice od kafe koliko je kafa masna, e ta masnoća još više ujutru zgusne ionako gustu krv  i tako iz dana u dan, iz godine u godinu i u jednom trenutku se desi taj katastrofalni momenat. Sjetite se uvijek ovoga i ujutru prvo popijte čašu mlake vode, a i uveče pred spavanje obavezno popijte čašu mlake vode, na taj način ćete osvježiti svoju krv i tu gustoću razbiti i tako uvijek, neka vam to bude pravilo, a onda nakon toga može i kafica, ali smanjite kafu na jednu do dvije male šoljice u toku dana.

  • - Zatim, obavezno više šetajte u toku dana, srce i krvni sudovi se jačaju hodanjem (brzi hod – odličan izbor) ili ko može i trčanjem – i to su sve kardio vježbe i ne zovu se džaba kardio vježbe jer jačaju kardiovaskularni sistem.
  • - Zatim obavezno više vode, uvijek imajte na umu da sa vodom ispiramo – peremo svoje organe i svoju krv koliko – toliko.
  • - Hrana laganija, bar u popodnevnim satima i večeru završiti do 18h da se sve svari do spavanja.

I ono najvažnije pothitno uneti u svoju redovnu ishranu biljke koje čiste krvne sudove, a među njima je najjači srijemuš jer tako studije dokazuju i ako želite pročitati više o tim studijama, kliknite na ovaj link naučne studije o srijemušu

Divlja je biljka, nema uzgoja i na nju nema uticaj čovjek raznim prskanjem i otrovima, raste samo gdje je priroda odredila da raste, i jača je od bijelog luka i do 10 puta, što opet potvrđuju naučne studije.

Jedina njena mana je što je u prirodi u svježem stanju prisutna samo u periodu od marta do maja mjeseca i onda je nema do sljedeće godine, a nama treba da je redovno konzumiramo i da tako redovno čistimo krvne sudove kao što redovno peremo zube i kupamo se, tako moramo i da čistimo i krvne sudove i krv jer krv hrani sve naše organe.

Kako srijemuša u prirodi u svježem stanju ima samo kratko tokom godne, u zamjenu za svježu biljku ja sam bila primorana pronaći najsavremeniji postupak kojim bismo srijemuš i sve njegove ljekovitosti sačuvali i tokom cijele godine i tako sam sebi spasila život jer smo proizveli kapsule od srijemuša. Sada redovno čistim krvne sudove i spiječavam stvaranje trombova, masnoća, holesterola, visokog pritiska i proširenih vena. 

To je moj način da spriječim da mi se ponovo stvori tromb i tako već punih 5 godina održavam svoje zdravlje i nikada mi se više nije desio taj problem. Proširenu venu sam riješila i bolne otečene noge, a ujedno sa ovom biljkom riješavam bilo koje virusne ili bakterijske upale jer je srijemuš najjači prirodni antibiotik na našem podneblju. Izuzetno je bogat gvožđem i C – vitaminom pa je odličan i za anemiju, a i ostalim vitaminima i mineralima, tako da dok čistim svoju krv, ja je zapravo i hranim svim tim ljekovitostima.

Mi smo svi dio prirode i ne možemo se izdvojiti iz nje, čak smatram da ovoliko preveliko otuđenje od prirode nas je i dovelo do sve većeg razboljevanja. Mišljenja sam da vraćanjem prirodi, mi se zapravo vraćamo svojoj suštini i to je jedini način da spriječimo ozbiljinje bolesti.

Jelena Pušac-Broćilović